078 - 799 95 26

Echtscheidingsadvocaat nodig in Dordrecht?

Co-ouderschap na scheiding in Dordrecht

Bij een scheiding hoeft niet altijd sprake te zijn van een conflict. U kunt ook in vrede besluiten uit elkaar te gaan. Wellicht is co-ouderschap dan een optie voor u. Bij co-ouderschap worden de verzorging van en de kosten voor het kind gelijk verdeeld. Het kind zal deels bij de moeder en deels bij de vader wonen. Op die manier kunt u beiden betrokken blijven bij het leven van uw kind.

Een gelijke verdeling lijkt de ideale oplossing. Toch blijkt het een uitdaging te zijn. Vooral voor het kind kan co-ouderschap negatief uitpakken. Het kan bijvoorbeeld vervelend zijn om steeds van huis te moeten wisselen. Daarnaast moet het contact tussen u en uw ex-partner goed zijn. U zult misschien wel dagelijks met elkaar moeten communiceren over kwesties rondom uw kind.

Co-ouderschapsplan opstellen

Ook bij co-ouderschap is een ouderschapsplan vereist. Het uitgangspunt bij een co-ouderschapsplan is echter anders dan bij een normaal ouderschapsplan. In een co-ouderschapsplan worden afspraken op basis van een 50-50 verdeling tussen de ouders opgenomen. Bent u opzoek naar hulp bij het opstellen van een co-ouderschapsplan of wilt u weten wat u precies moet doen om co-ouderschap te realiseren? In Dordrecht kunnen onze advocaten u informeren over de voordelen en nadelen van co-ouderschap. Neem contact met ons op voor een eerste gratis kennismakingsgesprek.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Echtscheidingsverzoek
• Echtscheidingsconvenant
• Ouderschapsplan
• Gezag
• Adoptie
• Mediation

Werkgebied

Dordrecht, Alblasserdam, Spijkenisse, Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht.

Hoofdvestiging