078 - 799 95 26

Echtscheidingsadvocaat nodig in Dordrecht?

Scheiding aanvragen in Dordrecht

Scheidingspapieren aanvragen, wat houdt dat eigenlijk in? Een scheiding regelen doet u door een verzoekschrift in te dienen bij de rechter. U verzoekt de rechter de juridische banden met uw partner te verbreken. Voor een scheiding heeft u dus een rechter nodig, maar ook een advocaat. Alleen een advocaat kan een officieel verzoekschrift indienen bij de rechter. In Dordrecht kunt u voor alles omtrent een scheiding terecht bij ons advocatenkantoor. Wij bieden u helder advies en gepaste ondersteuning in Dordrecht.

Er ligt een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer om scheiden zonder tussenkomst van de rechter mogelijk te maken. Als u samen goede afspraken kunt maken tijdens de scheiding en u heeft geen minderjarige kinderen, dan zal het in de toekomst mogelijk zijn uw scheiding te regelen bij een ambtenaar van de burgerlijke stand. Hiermee zullen veel onnodige formaliteiten voorkomen worden.

Eenzijdig of gemeenschappelijk verzoek?

Als u samen tot goede afspraken kunt komen, dan heeft u maar één advocaat nodig. Uw advocaat zal dan een gezamenlijk verzoekschrift indienen bij de rechter. Als u met ruzie uit elkaar gaat en u kunt het onderling niet met elkaar eens worden, dan zult u beide uw eigen advocaat moeten kiezen. In dit geval zal er een eenzijdig verzoek ingediend worden door één van de advocaten. Zodra één van de advocaten een verzoekschrift indient, zal uw partner daarvan op de hoogte worden gesteld. Als u niet tot overeenstemming kunt komen, dan zal een zitting bij de rechter nodig zijn.

Om de looptijd van een procedure te verkorten is het verstandig een advocaat in te schakelen. Bij ons kantoor kunt u ook terecht voor mediation. Heeft u een meningsverschil over een klein onderdeel van het ouderschapsplan? Kies voor bemiddeling. Bij ons advocatenkantoor in Dordrecht helpen wij u graag met het maken van duurzame afspraken.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Echtscheidingsverzoek
• Echtscheidingsconvenant
• Ouderschapsplan
• Gezag
• Adoptie
• Mediation

Werkgebied

Dordrecht, Alblasserdam, Spijkenisse, Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht.

Hoofdvestiging