078 - 799 95 26

Echtscheidingsadvocaat nodig in Dordrecht?

Hulp bij echtscheiden in Dordrecht en omgeving

Een echtscheiding is niet iets wat u binnen een dag afhandelt. Er moet een heel traject worden doorlopen om uiteindelijk het echtscheidingsverzoek bij de rechter in te kunnen dienen. Het hangt van vele factoren af hoelang dit traject duurt, maar vooral van de mate waarin u en uw ex-partner het eens kunnen worden. Bij ons kunt u terecht in Dordrecht voor advies bij een echtscheiding.

Hoe werkt een scheiding

Hulp bij echtscheiding is van groot belang. Er zijn vele juridische stappen die u moet nemen:

Stap 1: Informeer uw partner
Als u niet samen tot de beslissing bent gekomen, dan is het belangrijk dat u tijdig uw partner inlicht over uw scheidingsplannen. Wees eerlijk en duidelijk en geef hem of haar de tijd om over deze beslissing na te denken.

Stap 2: Kom in contact met een advocaat(-mediator)
Als u zover bent dat u de volgende stap wilt zetten, dan moet u nadenken op welke manier u de scheiding wilt afhandelen. Zijn u en uw partner het over alles eens en gaat u vriendschappelijk uit elkaar? Dan kunt u de echtscheiding afhandelen met een gezamenlijke advocaat. Wilt u er graag samen uitkomen, maar lukt dat niet zonder hulp van buitenaf? Kies dan voor het inschakelen van een scheidingsmediator. Staat u lijnrecht tegenover elkaar? Dan heeft u ieder een eigen advocaat nodig die opkomt voor uw belangen.

Stap 3: Echtscheidingsconvenant opstellen
Uit elkaar gaan betekent ook het uit elkaar halen van uw eigendommen en goederen. Daarnaast moeten er ook financiële afspraken gemaakt worden, zoals over partneralimentatie. Al deze afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit convenant wordt bij het echtscheidingsverzoek ingediend bij de rechtbank.

Stap 4: Ouderschapsplan opstellen
Heeft u minderjarige kinderen met uw ex-partner? Dan moet u verplicht een ouderschapsplan opstellen. Hierin legt u samen alle afspraken vast rondom de omgang en de opvoeding van de kinderen. Ook kinderalimentatie is een belangrijk onderdeel van dit plan. Dit plan neemt u op in het echtscheidingsconvenant.

Stap 5: Verzoek om echtscheiding indienen
Als het echtscheidingsconvenant is opgesteld, kan een advocaat of advocaat-mediator deze samen met het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank.

Stap 6: Afhandeling van de echtscheiding
Een echtscheiding wordt in de meeste gevallen schriftelijk afgehandeld. Verschijnen in de rechtbank is dan ook alleen nodig als de rechter helderheid wil over een aantal zaken of als er eenzijdig verzoek tot echtscheiding is gedaan. Uw ex-partner krijgt dan de mogelijkheid om mondeling zijn of haar verweer te doen. Een rechter doet vervolgens binnen zes weken na de zitting uitspraak.

Stap 7: Inschrijving echtscheidingsbeschikking
De echtscheiding is pas definitief als de beschikking in de registers van de burgerlijke stand is ingeschreven. Dit kan maximaal drie maanden duren.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Echtscheidingsverzoek
• Echtscheidingsconvenant
• Ouderschapsplan
• Gezag
• Adoptie
• Mediation

Werkgebied

Dordrecht, Alblasserdam, Spijkenisse, Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht.

Hoofdvestiging