078 - 799 95 26

Echtscheidingsadvocaat nodig in Dordrecht?

Alimentatie regelen in Dordrecht of omstreken

Na een scheiding blijft u verplicht om voor elkaar en voor uw eventuele kinderen te zorgen. Dit is in de zogenaamde onderhoudsplicht opgenomen. In de praktijk komt het erop neer dat een van u de ander alimentatie betaalt na de echtscheiding. Het is belangrijk om goede afspraken te maken over alimentatie, niet alleen voor uw eigen toekomst, maar ook voor die van uw kinderen. In de regio Dordrecht helpen de advocaten van ons advocatenkantoor u graag bij deze zaken.

Partneralimentatie

Deze vorm van alimentatie is nodig als de inkomens van u en uw ex-partner erg verschillen. U kunt gezamenlijk afspraken maken over de duur en de hoogte van de partneralimentatie. Deze afspraken legt u vast in het echtscheidingsconvenant. Mocht u er onderling niet uitkomen, dan bepaalt de rechter de hoogte van de alimentatie. Hoe lang u partneralimentatie betaalt of ontvangt hangt af van de duur van uw huwelijk, maar is maximaal 12 jaar.

Kinderalimentatie

Voorheen zorgde u beiden voor uw kinderen en voor de financiën van de opvoeding. Ook na de echtscheiding blijft u hier allebei verantwoordelijk voor tot uw kind 21 jaar is. Daarom betaalt de ene ouder vaak kinderalimentatie aan de ouder waar de kinderen gaan wonen. Voor het vaststellen van de hoogte van de kinderalimentatie wordt gekeken naar de behoefte, de situatie van voor de scheiding en de financiële positie van beide ouders. U kunt onderling afspraken hierover maken, maar een rechter zal altijd controleren of deze voldoen.

Alimentatie aanvragen

Alimentatie-check: wilt u weten hoe hoog het bedrag aan alimentatie zou moeten zijn? Of bent u benieuwd of de alimentatie nog klopt in verband met een veranderde situatie? Neem in Dordrecht contact op met één van onze familierecht advocaten om voor een vast tarief een alimentatie-check te laten uitvoeren via 078 - 799 95 26. U kunt ook het online contactformulier invullen voor meer informatie.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Echtscheidingsverzoek
• Echtscheidingsconvenant
• Ouderschapsplan
• Gezag
• Adoptie
• Mediation

Werkgebied

Dordrecht, Alblasserdam, Spijkenisse, Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht.

Hoofdvestiging